Eerste hulp bij fit en vrolijk opstaan. Een goed begin van je dag is het halve werk.

Hoe sta jij ’s morgens op? Heb je een speciaal ochtendritueel? Jarenlang zag mijn ochtendritueel er ongeveer als volgt uit: 3-6x snoozen en dan gehaast onder de douche springen. Daarna snel in kleding wurmen en op volle snelheid, zonder ontbijt, richting werk.

Inmiddels heb ik het een en ander aangepast en is mijn ochtendritueel behoorlijk veranderd. Een ontspannen begin van je dag start al de avond van tevoren. Probeer op tijd en met een zo leeg mogelijk hoofd naar bed te gaan. Een beetje yoga of een ontspanningsoefening voor het slapen gaan kan hierbij helpen. Meer tips voor een goede nachtrust lees je hier.

Ken je yoga nidra? Als ik dat voor het slapengaan doe, slaap ik verrukkelijk!

 

Soms sta ik een half uurtje eerder, of later op, maar dit is toch wel ongeveer mijn ritme. Ik probeer dit zowel in het weekend als doordeweeks te doen. Ahja, vooruit, na een feestje slaap ik ook wel eens een gat in de dag. Uitschieters dus daar gelaten… Maar als ik te weinig heb geslapen word ik écht chagrijnig en heb ik niet genoeg energie om te doen wat ik graag wil.

Als je wekker afgaat, probeer wakker te blijven, niet meer te snoozen en gelijk op te staan. Grijp niet gelijk je telefoon om Instagram te checken, maar neem even de tijd om te voelen hoe het met je gaat.Ik probeer elke dag om 7 uur op te staan en kies dan een aantal van de onderstaande opties om de dag mee te beginnen.

Rek & strek

Begin de dag met wat beweging, voordat je de rest van de dag weer achter je bureau zit. Ik doe dat door wat yogahoudingen te doen, rustig wat bewegen, een paar zonnegroetjes. In het voorjaar doe ik vaak ook wat buikspieroefeningen. De bikini komt weer uit de kast, dus tijd om de winterspekkies eraf te trainen. Vaak lukt dit helemaal niet, maar het voelt wel goed.

Visualiseer je droom

Denk aan je droomleven en probeer dit als een beeld, een stukje film in je hoofd af te spelen.

Sluit je ogen, breng je aandacht naar binnen en focus op je ademhaling. Maak in je gedachten beelden hoe jouw droomleven eruit ziet. Waar ben je, wat doe je, hoe ziet jouw fijnste leven eruit? Wat zijn je wensen? Wat doe je qua werk? Privé? Belangrijk bij deze oefening is dat je vóelt wat de visualisatie met je doet. Misschien krijg je automatisch een glimlach op je gezicht of voel je kriebels in je buik. Iedereen is anders, kijk maar eens welke signalen jouw lijf je geeft.

Mediteer

Zoek een rustig plekje in je huis en kom even in kleermakerszit zitten. Probeer je rug recht te maken en sluit je ogen. Breng je aandacht naar je ademhaling en tel rustig mee met elke ademhaling. Als je in je hoofd ‘schiet’ breng je aandacht dan terug naar je ademhaling. Als je net begint met mediteren begin dan met 5 minuutjes en wees vooral niet te streng voor jezelf.

Affirmatie

Hoe fijn is het om de dag positief te beginnen? Met fijne en gezellige gedachtes? Een affirmatie is een positieve gedachte die je een aantal keer herhaalt in je hoofd. De zin begint met; ‘Ik ben…’ of ‘Ik kan…’ en is dus positief geformuleerd, alsof je de gewenste situatie al bereikt hebt. Klein tipje: als je ’s morgens tijd wilt besparen, kun je de affirmatie ook onder de douche doen. Werkt prima!

Op deze manier sta je ’s morgen lekker actief en positief op! Klaar voor een mooie nieuwe dag! Tijdens het Inner Bliss retreat beginnen we de dag ook met een 'speciaal' ochtendritueel. Opstaan op Ibiza, helpt sowieso mee aan een positief begin van de dag.

Martine Hilverda -

oprichter

Martine houdt van de fijne Ibiza vibes. Voor YogaIbiza organiseert zij relaxte yogaretreats op het eiland, zodat jij kunt ontspannen en opladen. Daarnaast deelt ze hier heel graag tips en tricks op het gebied van yoga & ontspanning, plus hotspots op Ibiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yoga + Ibiza tips van Martine
Haar favoriete stranden, vegetarische restaurants en yoga oefeningen!
Vragen? Laat het ons weten!
YogaIbiza plaatst cookies om uw gebruiksgemak te vergroten.
Tevens gebruiken wij cookies voor advertentiedoeleinden.