Hoe ziet een retreat met YogaIbiza eruit? Daarover lees je meer in deze blog.

Vanuit fris Nederland schrijf ik deze blog, uitkijkend naar het Sukha retreat in mei. Als je nog nooit op een yoga retreat bent geweest kun je misschien moeilijk een voorstelling maken hoe zo'n week eruit ziet. Voor veel mensen is het ook best spannend om de stap te nemen om mee te gaan. Moet ik dan elke dag om half 6 opstaan? En zeker alleen maar met van die zweverige types... Deze blog geeft je iets meer info over hoe een retreat met ons op Ibiza eruit ziet.

Naast werken aan je bedrijf ook genoeg tijd om zelf yoga te doen
yoga_ibiza_eten
Ons yoga huis op Ibiza
Yoga op het mooie Ibiza

Finca Can Sky

Voor mij is het heel belangrijk dat deelnemers binnen komen in een relaxte omgeving, dat er kaarsjes branden, verse bloemen staan en een fijn muziekje horen. De ultiem relaxte Ibiza vibe hangt in de lucht. De prachtige huizen die we hiervoor kiezen helpen daar natuurlijk bij. Tijdens het Sukha retreat zitten we in het mooie Can Sky, een plek om direct verliefd op te worden. Wat een charme, sfeer en uitzicht. Zo'n fijne locatie helpt natuurlijk ontzettend mee bij het neerzetten van een relaxte sfeer. Daarnaast proberen we iedereen altijd zo snel mogelijk op zijn of haar gemak te stellen. Het is ten slotte best spannend om alleen een huis binnen te stappen waar je niemand kent en waar je ook nog eens een week, of in elk geval een aantal dagen met elkaar verblijft. We hebben altijd een aantal kamers beschikbaar die je privé kunt boeken en kamers die gedeeld worden.

Tijd voor jezelf

Bij een relaxte omgeving hoort ook dat niets hoeft en alles mag. Heb je geen zin om een yogales mee te doen? Of slaap je liever een ochtend uit? Dat is helemaal aan jou. Voel je dat het beter voor je is om even alleen te zijn in plaats van gezellig te kletsen met elkaar; neem je ruimte. Het mooie is; je hebt alle tijd voor jezelf, maar er is altijd iemand om even mee te kletsen. Uiteindelijk is het een cadeau voor jezelf en vinden wij het belangrijk dat je zelf voelt wat je nodig hebt. T0ch is het elke keer heel bijzonder dat er nieuwe vriendschappen opbloeien en mensen ook ná het retreat vaak nog contact met elkaar houden.

Detox

Tijdens het kennismakings rondje vraag ik iedereen waarom ze hier zijn, wat hun intentie voor de week is, vaak komen op dat moment de eerste verhalen van deelnemers los. Tijdens het laatste retreat wilde een deelneemster haar telefoon uit laten en een aantal dagen offline zijn, mooi wat dat haar voor een rust gaf. Daarnaast laten sommige mensen hun dagelijkse kopjes koffie (zónder aandringen vanuit ons) staan en werd het ook echt een soort detox week. Hoe fijn is het om 's morgens wakker te worden en geen lagen make-up op te doen, maar gewoon puur natuur met je bruin gekleurde snoetje naar buiten te stappen als je dat wilt.

Programma tijdens het retreat

Tijdens het Sukha retreat kun je dagelijks deelnemen aan twee yogalessen. We beginnen de dag met een actieve vinyasa les, die wordt gegeven door Anna Smit. Lekker rekken en strekken, de dag fit beginnen. We eindigen eind van de middag of voor het slapengaan met een rustige yin of restorative les, heel relaxt sluiten we de dag af. Alle lessen zijn voor zowel beginners als meer gevorderden geschikt. Tussen de lessen door is er sommigen dagen een workshop waar je aan deel kunt nemen en verder heb je genoeg vrije tijd. Om te chillen aan het zwembad of om het eiland te verkennen.

Eten tijdens het retreat

Het eten, tsja... dat is voor ons een van de belangrijkste ingrediënten tijdens een retreat. Onze YogaIbiza chef Gilberto bereidt de lekkerste vegan maaltijden. Een kleurrijke smoothie bowl als ontbijt, voedende lunchsalades, sandwiches met huisgemaakte groenten spreads, gegrilde polenta met funghi trifolati om maar even iets te noemen.

Zijn ipv doen

In het dagelijks leven staan we vaak constant 'aan', of in elk geval een groot gedeelte van de dag, tijdens een retreat zetten we die knop om en komen we meer een een 'zijn' stand. Je hoeft eventjes niet zoveel en bepaald zelf aan welke onderdelen uit het programma je wel of niet meedoet. Na afloop kregen we terug dat dit zo'n waardevol cadeau is, wat je jezelf eigenlijk elk jaar cadeau zou moeten doen. Om deze reden organiseren wij de komende tijd steeds meer retreats.

Ervaringen van deelnemers

Het was een hele fijne week om even helemaal tot rust te komen. De locatie, het eten en de yogalessen waren super. Het retreat voelde echt als een cadeautje, even helemaal in de watten gelegd worden en veel tijd om te ontspannen. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en kan deelnemen aan fijne yogalessen en meditaties. Ook met de groep was het onderling erg gezellig, maar daarnaast was er ook ruimte om je terug te trekken als je daar behoefte aan had. - Dali

Ik heb het retreat als een heel prettige ontspannen week ervaren. Er was ruimte voor jezelf en voor een ander. Je kreeg tijd om aandacht aan jezelf te besteden en stil te staan bij je eigen lichaam en geest. Fijn ook dat het eten en drinken zo goed verzorgd werd, ik voelde mij na deze week een stuk gezonder en was gemotiveerd om gezonde rituelen zoals gezonde voeding, meditatie en yoga thuis voort te zetten. - Evelien

Zelf een retreat organiseren?

Ben jij yogadocent en wil je zelf een retreat organiseren, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met Martine via martine@yogaibiza.nl

 

Martine Hilverda -

oprichter

Martine houdt van de fijne Ibiza vibes. Voor YogaIbiza organiseert zij relaxte yogaretreats op het eiland, zodat jij kunt ontspannen en opladen. Daarnaast deelt ze hier heel graag tips en tricks op het gebied van yoga & ontspanning, plus hotspots op Ibiza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gerelateerde blogs
Yoga + Ibiza tips van Martine
Haar favoriete stranden, vegetarische restaurants en yoga oefeningen!
Vragen? Laat het ons weten!
YogaIbiza plaatst cookies om uw gebruiksgemak te vergroten.
Tevens gebruiken wij cookies voor advertentiedoeleinden.